Pinja on työskennellyt viime kuukaudet Järvi-Saimaan Palveluilla kiinteistöhoidon ja rakennuttamisen parissa.

Sulkavalta kotoisin oleva Pinja opiskelee Karelian ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta rakennusinsinööriksi. Opinnot ovat viimeistä harjoittelujaksoa ja opinnäytetyötä vaille valmiit. Viimeisen harjoittelujakson Pinja suorittaa Järvi-Saimaan Palveluilla tänä kesänä toimien avustavana henkilönä rakennuttamisessa sekä Sulkavan kiinteistöhoidon esihenkilönä. Pinja kertoo opiskelleensa avoimessa AMK:ssa johtamisen opintoja, mutta aikaisempaa kokemusta esihenkilötyöstä hänellä ei ollut.

Harjoittelun aikana olen saanut esihenkilötyöstä hyvää oppia, sillä tiimissä jokainen on oma persoonansa.

Pinja | Rakennusinsinööriopiskelija

Omat haasteensa kuluneessa harjoittelussa on tuonut kiinteistöhoidolliset tehtävät, jotka eivät ole entuudestaan Pinjalle tuttuja. ’’ On pitänyt perehtyä asioihin paljon ja onneksi tukena on paljon ammattilaisia. Kiinteistöhoidosta pitäisi päästä näkemään koko vuoden kierto, jotta ymmärtäisi asioita paremmin’’, Pinja summaa.

Aikaisemman harjoittelujakson Pinja suoritti Sulkavan kunnalla, silloisen kiinteistöpäällikön alaisuudessa. Harjoittelu piti sisällään paljon erilaisia tehtäviä, mm. kunnan vuokra-asioiden hoitamista ja tilaajan roolissa toimimista. Hän kertoo silloin ymmärtäneensä kuinka tiivistä JSP tekee yhteistyötä kuntien kanssa.

Opintojen ja perhe-elämän yhdistäminen

Pinja suorittaa rakennustekniikan opintoja monimuotototeutuksena päivätyönsä ohessa. Hän kertoo kolmannen lukukauden kevään olleen tähän mennessä rankin ajanjakso, mutta täsmentää, ettei opintojen keskeyttäminen ole ollut missään vaiheessa vaihtoehto.

Olin kotona vanhempain- ja hoitovapaalla lapsen kanssa ja opiskelin samalla. Kotona ollessa oli hankala löytää sopiva aika opiskelulle, koska lapsi tarvitse paljon aikaa.

Pinja | Rakennusinsinööriopiskelija

Tämän kesän työharjoittelu JSP:ssä kestää elokuun loppuun saakka. Syksyllä alkava opinnäytetyön tekeminen on alkuvaiheessa, mutta Pinja kertoo tekevänsä sen JSP:lle rakennuttamiseen liittyen. ’’JSP:llä on otettu minut hyvin vastaan. Työntekijöiden keskuudessa on avoin ja auttava kulttuuri. Olen tykännyt työskentelystä täällä’’, Pinja kertoo.

Tällä hetkellä Pinja haaveilee työllistyvänsä alalle ja jatkokouluttautumisesta jossain vaiheessa. ’’Tämä työ tarjoaa paljon tietoa ja mahdollisuuksia’’.

Opiskelija, oletko kiinnostunut työharjoittelusta tai opinnäytetyön tekemisestä Järvi-Saimaan Palveluilla?

Tiedustelut ja avoimet hakemukset sekä oppilaitoksiin liittyvät työharjoitteluhakemukset voit laittaa osoitteeseen rekrytointi@jarvisaimaanpalvelut.fi