Rantasalmella ateriapalvelut tuotetaan kahdessa keittiössä. Mäntylän keittiössä valmistetaan päiväkotien,
hoiva- ja kotipalveluiden ateriat.
Mäntylän keittiö
Rantasalmen Koulun keittiö
Mistä ruokien raaka-aineet tulevat?
Maito ja maitotaloustuotteet
Käyttämämme maito- ja maitotaloustuotteet ovat AINA kotimaisia. Sopimustoimittajamme on Valio Oy.
Liha ja lihatuotteet
Liha ja lihatuotteet ovat AINA kotimaisia. Sopimustoimittajiamme ovat: Atria Suomi Oy, HKScan Finland Oy ja Saarioinen Oy.
Perunat ja vihannekset
Hankimme perunat ja vihannekset Juha Viinaselta Rantasalmelta.
Vilja- ja leipätuotteet
Vilja- ja leipätuotteet ovat kotimaisia, paikallisten leipureiden tekemiä. Toimittajiamme ovat Savonlinnan Leipurit ja Kotileipomo Siiskonen.
Kananmunat
Hankimme kananmunat lähialueen tuottajilta Rasinrannan tilalta Juvalta.
Marjat ja herukat
Tarjoamamme marjat ja herukat ovat sesonkiaikoina kasvaneet Järvi-Suomen alueen metsissä ja Kulmalan tilalla Sulkavalla.
Kala ja kalatuotteet
Valmistamamme kala-ateriat saavat usein raaka-aineensa lähialueen vesistöistä Kerimäen Kalafile Oy ja Erosen Kala Oy.
Muut tuotteet
Hankimme raaka-aineita myös muilta paikallisilta toimijoilta, mm. valkosipulit Sanna Reposelta Sulkavalta.
Luonnonkala
Keittiömme ottavat vastaan paikallisten toimijoiden pienetkin kalasaaliit ja valmistajat niistä päivän ateriat. Kalaruokia valmistetaan sesongin mukaan: keväällä ja kesällä on enemmän tarjolla muikkuja ja talvella herkutellaan matikoilla.
Oivahymy
Keittiöidemme elintarvikevalvonnan tulokset löytyvät Oivahymy -sivustolta. Oiva on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, joka tuo elintarvikealan yritysten valvontatulokset kuluttajien tietoon. Oivassa elintarvikevalvontaviranomaiset arvioivat yritysten elintarviketurvallisuutta.